Om oss


Våren 2011 när Jeanette tröttnar på den akademiska världen och lämnar sju års forskning inom kriskommunikation på Uppsala Universitet för att pröva sina vingar ute i konsultlivet springer jag på henne för första gången. Det jag läser på twitter får mig att bli så irriterad å hennes vägnar att  jag skickar lite uppmuntrande tweets till henne. Hon svarar och sedan blir det inget mer. Då. 9 februari 2012 kommer hon ut med sin nya bok Modern kriskommunikation och har en öppen bokrelease på bar 101. Jag anmäler mig och dyker upp bara för att säga hej och boka in ett individuellt möte med henne. Och så köpte jag hennes bok. Såklart. Allteftersom sidorna på högra sidan blir färre än de på den vänstra förstår jag vilken ypperligt kompetent kvinna jag ska luncha med två veckor senare. Fors-Andrée har verkligen forskat. På riktigt. Det är exempel från stora koncerner ned till medelstora företag. Det handlar om förebyggande krishantering, strategisk rådgivning och operativa insatser när krisen redan sitter i ditt knä. Och hennes slutsatser av vad hon sett är knivskarpa. Inte undra på att hon nyttjas som kriskommunikationsexpert i media. Dessutom har hon arbetat fram en ny kriskommunikativ modell som ställer gamla sanningar på ända. Blir du nyfiken rekommenderar jag varmt att börja läsa Jeanettes blogg www.jeanettefors.se Redan innan vi äter den där lunchen vet jag att jag kommer att gilla henne. På riktigt. Och här är vi nu. Med blogg, facebook, twitter och seminarium i Almedalen kring krisretorik. Vår resa har börjat.

2 april 2011. Camilla satte sig direkt på mitt minne. Jag kommer så väl ihåg hennes peppande och varma ord. De kom från hjärtat. Men inte kunde jag veta att vi ett år senare skulle starta en gemensam resa. Vi träffades för första gången på min bokrelease. Vi kramades, bytte några ord varpå Camilla räckte över sin egen bok Retorikiska – om kommunikation i allmänhet och retorik i synnerhet. ”Läs den och sen måste vi träffas”, sa Camilla. Jag började läsa. Jag läste första kapitlet, andra kapitlet… och sen var jag såld. Det här är inte bara en varm och ärlig kvinna. Hon är också skarp, professionell i ordets rätta bemärkelse och har en solid bakgrund och erfarenhet av retorik, språk och politik. Milla är en av landets mest eftertraktade  talskrivare åt toppolitiker och företagsledare och  syns ofta som retorisk analytiker, bland annat på TV4. Hon är också en flitig bloggerska på Retorikiska som beskriver sina åsikter på ett enkelt och fängslande sätt. Självklart måste vi ses. Vi bestämde dejt på ett av glashusen på Kungsträdgården. En timmes lunch flög förbi som blixten.

Den 28 maj i lobbyn på H+K Strategies, Nybroviken 7 gör vi vårt första publika samarbete. Den 6 juli i spegelsalen på Wisby Hotell mellan 11:00-12:00 kör vi. På riktigt.

Leave a Comment