Blixtkriser – när ord och handling inte håller ihop

by Jeanette on 26 maj, 2012

Med blixtkriser, eller flash crisis, menar jag statusuppdateringar, tweets eller andra typer av kommentarer i sociala medier som får en negativ viral spridning och som skapar en stormliknande reaktion runt personen eller varumärket i fråga. Tyvärr har få organisationer handlingsplaner för hantering av blixtkriser.

Blixtkriser uppstår ofta när ord och handling inte håller ihop. Man agerar på ett sätt men formulerar sig på ett annat. Man uttrycker något som inte stämmer överens med hur det faktiskt fungerar eller med personens eller organisationens värderingar. Omvärlden upplever ett omotiverat gap och söker bekräftelse bland andra som möjligen känner likadant. Utan omedelbar hantering kan krisen gå hur långt som helst.

@SJ_AB, vad har hänt här?

 

 Och Annie Lööf, vad har hänt här?

Tänk en extra gång på hur du formulerar dig! /Jeanette

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: